Lange armen, grote voeten?

Als je op zoek bent naar overhemden met extra mouwlengte dan zegt dat over het algemeen ook iets over de rest van je maten. Gelukkig spelen, vooral de Nederlandse, merken tegenwoordig meer in op lange mannen. Ook bij de overhemden wordt het aanbod aan overhemden met extra lange mouw steeds groter en leuker. Voorheen kwam het vooral neer op de uni witte en lichtblauwe overhemden, maar daar heb je er op een goed moment ook wel genoeg van.

herensokkenAls je lang bent dan is de kans groot dat je ook voeten hebt die redelijk van afmeting zijn en een grote maat sokken nodig hebt. Schoenen kopen wordt een uitdaging en er hangt ook een leuk prijskaartje aan. Maar die voeten moeten ook nog in een paar sokken voor ze de schoenen in gaan. Veel sokken zijn one-size fits all. Nou, dan hebben ze niet gerekend op de mannen die grotere voeten hebben dan maat 46. Dan wordt het lastig. Het is ook niet echt bevorderlijk voor een sok om een te grote voet in een te kleine sok te willen doen; het verkort de levensduur aanzienlijk, om het over het draagcomfort maar niet te hebben.

 

Grote maten sokken

Gelukkig houden de gespecialiseerde sokkenfabrikanten wel rekening met de medemens die een iets grotere schoenmaat draagt. Zij maken hun sokken vaak in kleinere maatseries. In stapjes van 2 of 3 maten waardoor ze ook prettiger dragen omdat de sok niet ontzettend uitgerekt moet worden omdat maat 46 nou eenmaal een andere voet is dan maat 39. Als je kiest voor kwaliteitssokken van Falke dan heb je keuze uit veel verschillende soorten die doorlopen tot en met maat 50. Of het nu gaat om sportsokken, enkelsokken of gewone herensokken, er is keuze genoeg. En wat nou zo meevalt? Ze kosten hetzelfde als de kleinere maten herensokken!

Dit bericht is geplaatst in Sokken. Bookmark de permalink.