Merken

Omdat het een hobby project is beperk ik mij op deze pagina op de merken die mij het meest zijn bevallen. Omdat ik elke dag een overhemd draag (alleen niet op zondag) heb ik naar mijn idee ongeveer alle shirts geprobeerd. Voor degene die dit blog voor lange mannen wil aanvullen met zijn merken / ervaring stuur gerust een mail via de contact pagina.

Ik ben zelf 1,96 meter en kom goed weg met extra lange mouwen (sleeve 7) tussen 68 en 70 centimeter. Hiermee heb ik nog geluk, want de mouwlengte hierboven is nog moeilijker te verkrijgen. Mijn ervaring is dat de meeste merken niet alleen langere mouwen hebben maar ook gelijk een langer rugpand.

In de omschrijving hieronder ga ik in op de verschillende eigenschappen van een merk, de armlengte is volgens de Europese meetmethode (rand van de schouder tot en met de onderzijde van de manchet).

Ledûb

De heren overhemden van Ledub hebben een mouwlengte van 70 centimeter. Verkrijgbaar in de pasvormen Tailored fit, Slim Fit, Modern Fit en Regular Fit. Deze overhemden zijn van goede kwaliteit en ook verkrijgbaar in een strijkvrije variant (non iron). Nadeel van de overhemden is dat de collectie in sleeve 7 niet heel groot is en de wat hoge prijs (tussen 70 en 90 euro per stuk).

Olymp (TIP)

Inmiddels mijn favoriete merk. Deze overhemden zijn verkrijgbaar in Body Fit, Modern Fit en Comfort Fit en hebben een mouwlengte van 69 centimeter. De slankst gesneden shirts (Body Fit) vallen mooi slank om het lichaam en zijn gemaakt van stretch stof. Zelf draag ik de serie Level 5 Five Body Fit en de Modern Fit (zijn niet zo strak getailleerd, maar vallen zeker mooi). Deze overhemden zijn gemaakt van strijkvrij katoen. De meeste winkels hebben een niet hele grote collectie met extra lange mouwen, maar online inmiddels een grootte collectie gevonden. Prijs tussen 55 en 70 euro.

Profuomo

Een relatief nieuw merk mer overhemden met extra lange mouwen (69 centimeter). Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf en in Slim Fit en in Modern Fit. Mooie overhemden met een iets wat hoger prijskaartje tussen de 70 en 100 euro. De collectie is helaas niet erg uitgebreid.

Seidensticker

Deze shirts zijn verkrijgbaar in Modern Fit, Slim Fit en Regular Fit. Hoge kwaliteit en een aangename pasvorm (de serie Splendesto valt bij een gemiddeld pastuur altijd goed). De collectie is niet heel groot, maar toch zeker een aanrader om een paar shirts van dit merk in je kast te hebben. Al deze overhemden zijn van katoen en hoeven niet gestreken te worden (non iron). Prijs +/- 60 euro.

Casa Moda

Deze shirts hebben een wijde pasvorm (dus uiteindelijk niks voor mij). Gemaakt van 100% katoen en strijkvrij. Deze overhemden zijn er met een mouwlengte van 69 centimeter en ook met een mouwlengte van 72 centimeter en daarmee geschikt voor mannen langer > 2 meter! Prijs: +/- 60 euro.

Venti

Uit dezelfde fabriek als Casa Moda, maar dan voor de slankere moderne man. Deze shirts zijn er in Modern Fit en in Body Fit. Zeker een aanrader, maar let wel op de Modern Fit valt nog best strak. Ook deze overhemden zijn van katoen en strijkvrij. Prijs: +/- 60 euro.

Eterna (TIP)

Met een mouwlengte van 68 de korte van allemaal, maar in de praktijk valt deze centimeter niet echt op. Ze hebben ook een collectie met mouwlengte van 72 centimeter, maar alleen in het wit en blauw (en bijna nergens verkrijgbaar). Verkrijgbaar in Slim Fit, Modern Fit en Comfort Fit. Voor mij een van de betere shirts met een mooie collectie. Prijs: 60-80 euro.

Liv

Het huismerk van VD en net even wat goedkoper. Onder de naam Liv worden allerlei kwaliteiten verkocht. Het nadeel vind ik dat ze niet altijd van katoen zijn en er 40% polyester in verwerkt zit. Dit heeft een veel minder draagcomfort en zorgt ervoor dat je sneller gaat zweten. Prijs tussen 19 en 50 euro.

Eton

De duurste variant uit deze lijst. Mooie heren overhemden maar hiervoor adviseer ik je zeker naar een specialist te gaan. Voor deze prijsklasse hoort natuurlijk een goed advies en een lekker kopje koffie. De mouwlengte is ongeveer 69 centimeter en hebben een prijs tussen 120 en 180 euro.

Cavallaro

Italiaanse overhemden van katoen. Deze shirts hebben een mouwlengte van 68 centimeter en zijn van katoen (helaas niet strijkvrij). Ik ben zelf geen fan van hogere boorden etc. Prijs 90 tot 120 euro.

Hugo Boss

hoogstaand merk met een kleine collectie overhemden (op dit moment staan er 14 online) met extra lange mouwen. Met een Boss scoor je altijd, wel kosten deze shirts net iets meer. Gemaakt van katoen en easy care. Verkrijgbaar in Comfort Fit, Regular Fit en Slim Fit. De mouwen zijn 68 centimeter lang en de shirts zijn geprijsd tussen de 109 en 140 euro.

Calvin Klein

Voor degenen die ze vindt, zijn het hele mooie moderne shirts. Ik heb mij laten vertellen dat Calvin Klein aan een comeback doet op de Nederlandse markt, ik heb er een gekocht met extra lange mouwen bij een winkel bij mij in de buurt, maar helaas deze heeft ze niet meer. Verder en ook net online meer gevonden. IK ben meer liefhebber van OLYMP (maar ja strijkvrij is dan ook wel echt heel lekker), maar dit overhemd is erg mooi en een keer per week strijken moet kunnen toch? Prijs 70 euro.